دکتر خسرویان در مراسم اختتامیه اجلاس رؤسای دانشکدهها و آموزشکدههای فنی و حرفهای سراسر کشور:
از اندیشههای ناب و مستقل مبتنی بر نظریه پیشرفت برای آینده ایران، صیانت کنید تا موتور توسعه روشن شود و به حرکت درآید
برگزاری پنل اعضای هیئت رئیسه دانشگاه فنی و حرفهای آغازگر بخش عصرگاهی روز دوم اجلاس رؤسای دانشکدهها و آموزشکدههای فنی و حرفهای سراسر کشور بود.
به گزارش ادارهکل روابط عمومی دانشگاه، در بخش دوم از دومین روز اجلاسرؤسای دانشکدهها و آموزشکدههای فنی و حرفهای سراسر کشور، عصر روز پنجشنبه 13 بهمنماه 1401، پنل اعضای هیئت رئیسه دانشگاه در سالن کنفرانس دانشکده شریعتی برگزار شد. در این پنل، دکتر عرفان خسرویان، رئیس دانشگاه، دکتر حسن کی پور، مشاورعالی رئیس و معاون آموزشی، حجت الاسلام والمسلمین بنیان جوادی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، بابک حاجینژاد، مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی اموراستانها، مهندس محمد شهبازی، مشاور رئیس دانشگاه فنی و حرفهای، محمد شبستانی، مشاور رئیس و سرپرست مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت، محمدرضا جلیلی، سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی، دکتر سیدمحمد عباسنیا، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع، دکتر محسن جهانشاهی، معاون پژوهش و فناوری و هادی اعتصامیان، مدیرکل دفتر مرکزی حراست حضور داشتند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای در این پنل، با تأکید بر نقش دانشگاه به عنوان یک نهاد مهم سرنوشتساز در جامعه گفت: کارگزاران نظام، حکمرانان و مدیران همه از پشت میزهای دانشگاه برخاسته و مسئولیتپذیر میشوند. وی افزود: تربیت نحبگان کشور نیز در این نهاد علمی و ارزشی رقم میخورد.
دکتر خسرویان با اشاره به این نکته که دانشگاه نه یک اداره و سازمانی عادی، بلکه محل تولید فکر و ایده است، خاطرنشان کرد: عدهای معتقدند که دانشگاه محل اندیشیدن محض است چراکه دانش را میراثی بشری تصور میکنند. در پاسخ به این طرز تفکر میبایست پرسید در این صورت چرا ملتهای جهان سوم متحمل همیشگی هزینهها هستند؟ چرا به نظر میرسد که جریان فکری میبایست همواه از غرب نشئت بگیرد و شرق مجری اندیشههای غربی باشد؟
دکتر خسرویان منطقه خاورمیانه را ناحیهای استعمارزده و مصرفکننده خواند که مسیر تولید در آن به سختی گشوده میشود.
وی با اشاره به سخنی از بنیانگذار انقلاب با محوریت نقش دانشگاه در مقابله با استعمار، نظریه تقلید را مطرح کرد و گفت: باید اهتمام وافری به کار بگیریم تا در برابر این نظریه، نظریه پیشرفت را به منصه ظهور برسانیم.
دکتر خسرویان اظهار کرد: مسیر علم روشن است زیرا به تکنولوژی میانجامد و تکنولوژی به محصول و تولید انبوه ختم میشود و توسعه در تداوم تولید شکل میگیرد و این همان چیزی است که دشمن را به دسیسهچینی و مانعتراشی و حذف افراد تأثیرگذار وامیدارد.
وی گفت: رسالت ما صیانت از اندیشه ناب و مستقل مبتنی بر طراحی نظریه پیشرفت برای آینده ایران است و ادامه داد: میبایست بکوشیم تا دانشگاه فنی و حرفهای به عنوان بزرگترین سازه مهارتی کشور، دانشگاهی با رویکرد حل مسئله مشخص، تصمیمگیریهای درست، دارای تفکر راهبردی و دغدغهمندی برای اشتغال مهارتی باشد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای تدوین سند راهبردی و نقشه راه تحول، همچنین آمادهسازی برنامه عملیاتی 4ساله زمانبندیشده را از گامهای اساسی دانشگاه برشمرد و با اشاره به همزمانی مسئولیتپذیری در دانشگاه با دوران پساکرونای جهان و پیشبینی افزایش نرخ کالا و خدمات از یک سو و حضوری شدن دانشگاهها پس از دو سال کرونا از سوی دیگر، اقداماتی نظیر ساماندهی به وضعیت تطبیقیها، اضافهکاریها، رفاهیات، افزایش درآمد اختصاصی، تعیین تکلیف بخش بزرگی از اموال دانشگاه و پرداخت بدهیهای دانشگاه از جمله معوقات پاداش بازنشستگان، معوقات حقالتدریسیها، طلب صندوقهای بازنشستگی و بدهیهای دیگری از این دست را در راستای هموارشدن مسیر حرکت و پیشرفت و تحقق اهداف دانشگاه بااهمیت دانست و ابراز امیدواری کرد که این روند پرشتاب که با مساعی جمعیِ همکاران در ستاد و صف شکل گرفته است از حیث بودجه، زیرساختها و هدایت درست شاخصها در کلانبرنامهها همچنان تداوم یافته و تقویت شود.
دکتر خسرویان کارگروههای آمایش، درآمدزایی، اشتغال و ساختار را چهار کارگروه نقشآفرین و اثربخش معرفی و اعضای کارگروه را به بهرهمندی از ظرفیت اعضای هیئت علمی در استانها، مشورت با صاحبان تجربه و پیشکسوتان و در نهایت، فعالیت بهینه منطبق با اهداف هر گروه دعوت کرد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور در پایان سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از همکاری با جمع حاضر در اجلاس، رؤسای مراکز تابع دانشگاه را به داشتن سعه صدر، مطالعه سند اسلامی شدن دانشگاهها، تکریم ایثارگران، پیشکسوتان و دانشجویان، اهتمام در حل و فصل مسائل اربابرجوعها در استانها، مردمیبودن و پاسخگویی به جامعه مخاطبان توصیه و از معاونان، مدیران ستادی و جمیع کارمندان و اعضای هیئت علمی عضو خانواده بزرگ دانشگاه فنی و حرفهای به پاس همراهی با برنامههای دانشگاه تقدیر و تشکر کرد.